Evaluatie Nationale Standaard voor ruwe propolis en propolis tinctuur

16 juni 2021
Evaluatie Nationale Standaard voor ruwe propolis en propolis tinctuur

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft recentelijk een schrijven ontvangen inzake een voorstel voor het ontwikkelen van Nationale Standaarden voor ruwe propolis en propolis tinctuur.

Het gaat hierbij om een voorstel afkomstig van de Green Child N.V. De Green Child N.V. werkt nauw samen met de lokale gemeenschappen die in en van het Amazone regenwoud leven en houdt zich bezig met de productie, logistiek, verkoop en marketing van hun natuurproducten. Dit doet Green Child N.V. in partnerschap met het Amazon Conservation Team Suriname (ACT). Het ACT is een Internationale Non Governmental Organization die beoogt Inheemse en in Tribaal verband levende volkeren in staat te stellen duurzaam voor zichzelf, en zodoende ook voor het Amazone regenwoud waarin en waarvan ze leven, te zorgen.

Het doel voor het ontwikkelen van deze standaarden is om organisaties te stimuleren om te voldoen aan de criteria voor het verhandelen in ruwe propolis (producten) en het creƫren van toegang tot de Internationale markten binnen de geneeskunde, cosmetica en de voedingsindustrie.

Overeenkomstig het standaardisatieproces dient eerst naar draagvlak gezocht te worden, alvorens het SSB verdere coƶrdinatie van dit proces ter hand kan nemen. Derhalve wordt u wederom, als belanghebbende stakeholders organisatie/instituut, dringend verzocht om het evaluatieformulier uiterlijk maandag 21 juni 2021 in te vullen.

Het ingevulde evaluatieformulier is van eminent belang, omdat wij aan de hand van uw evaluatie kunnen nagaan of er behoefte bestaat om deze standaard te ontwikkelen.

Het evaluatieformulier is online te vinden via onderstaand link:

https://forms.gle/PkGPaPyTmYPpTn3c8

HIerbij ook het proposal document:

New Work Item Proposal (NWIP)