Suriname op weg naar standaardisatie voor Klantvriendelijkheid

22 januari 2021
Suriname op weg naar standaardisatie voor Klantvriendelijkheid

In januari 2020 heeft het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) een schrijven ontvangen inzake een voorstel voor het ontwikkelen van een Nationale Standaard, “Richtlijnen voor Klantvriendelijkheid”. Dit voorstel werd gedaan door mevr. Angela van der Kooye van het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR). Het doel voor het ontwikkelen van

bovengenoemd Standaard is om de kwaliteit van organisaties te verhogen en waarborgen, ten einde de omzetten te verhogen en waarborgen.

Het Surinaams Standaarden Bureau als wettelijke verantwoordelijke voor het ontwikkelen van standaarden heeft het voorstel in acht genomen en is van start gegaan met het proces waarvan de installatie van de Technische Commissie (TC) een daarvan is. Op woensdag 20 januari 2021 is de Technische Commissie voor Klantvriendelijkheid geïnstalleerd. 

Het Surinaams Standaarden Bureau heeft conform haar bevoegdheden een TC van deskundigen benoemd. De samenstelling van deze TC ziet er als volgt uit:  mw. Angela van der Kooye (CCPR), tevens voorzitter van de TC, dhr. Wilgo Bilkerdijk (ASFA), mw. Stacy Sweet (Kipprosu), mw. Stephany Sanches (UNASAT), mw. Nesolea Cecilia Saakie (Psychiatrisch Centrum Suriname), Moestopo M. (Caribo Ressort N.V.), dhr. Kenneth Kross & mw. Quartier -Wahjad Quenny (Kirpalani's N.V.), mw. Ruth van Gom & mw. Simona Krak (Gom Food Industries N.V.), mw. Ina Toredjo-Kasandikromo & mw. Ashna Hieralal (VKI), mw. Audrey Tjun-Agnie (Douane), dhr. Randy Ngaliman & mw. Merushka Dhawtal (Ministerie van TCT), dhr. Brian Creebsburg & mw. Leanda Gravenstijn (Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken) en mw. Georgesette Seédo namens het SSB, tevens sTechnisch Secretaris van de TC.

Het ontwikkelen van een Nationale Standaard, richtlijnen voor Klantvriendelijkheid kan voordelen hebben voor organisaties, het kan vooral leiden tot minder klachten, hogere loyaliteit en meer verkopen.

Wij vragen u hierbij de stand van zaken omtrent deze standaard verder te volgen op onze website en Facebook pagina.

  -EINDE BERICHT-

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Surinaams Standaarden Bureau (SSB).

Contactpersoon: dhr. Tanwir Hassankhan (Head of Standards Development). Per telefoon bereikbaar op 499928/29 of e-mail naar standards@ssb.sr.