Public Comment voor Draft Nationale Standaarden Kokoswater

04 augustus 2021
Public Comment voor Draft Nationale Standaarden Kokoswater

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft in augustus 2017 een schrijven ontvangen van de Eastern Caribbean Trading Agriculture and Development Organization (ECTAD)-Suriname, inzake een voorstel voor het adopteren van twee kokoswater-standaarden.

Het gaat in deze om de identieke adoptie van de volgende standaarden:

1.CRS 03 Packaged Natural Coconut Water - Specification

2.CRCP 02 Packaged Natural Coconut Water - Code of Practice

Deze standaarden zijn onlangs op regionaal gebied gereviseerd, waarbij Suriname ook actief heeft geparticipeerd aan de Regionale Technische Commissie die zich hierover heeft gebogen.

Het doel voor het adopteren van de voornoemde standaarden is het ontwikkelen van Nationale Standaarden die consumenten beschermen, producenten een leidraad bieden en importeurs/ distribiteurs de minimale eisen bieden voor verpakte natuurlijke kokoswater op de markt.

Overeenkomstig het standaardisatieproces dienen de te adopteren standaarden eerst voor public comment verstuurd te worden, alvorens het SSB verdere coördinatie van dit proces kan uitvoeren.

Indachtig het voorafgaande zullen deze standaarden in de periode 29 juli tot en met 23 september 2021 beschikbaar worden gesteld voor Public Comment.

De standaarden kunt u online inlezen via de volgende links:

1.DNS SSB CRS 03 Packaged Natural Coconut Water - Specification

2.DNS SSB CRCP 02 Packaged Natural Coconut Water - Code of Practice

Uw commentaar/ aanbeveling is van eminent belang, omdat deze bepalend zal zijn voor het SSB bij de keuze van adoptie. Indien u commentaar heeft, kunt u deze ingevuld in het commentaarformulier opsturen naar het e-mailadres: standards@ssb.sr

Bijlage: - Commentaarformulier